Az ADSL 3G, azaz hogyan etessük meg a sajtót

Az ADSL 3G, azaz hogyan etessük meg a sajtót

Posted: February 2nd, 2006, 1:50pm CET by Petényi Márk
Tags
 

ifj. Lengyel Tibor (TVnet)Kaptam egy meghívót az “ADSL 3G a TVnettől” című sajtótájékoztatóra. Mostanában az ilyen sajtóeseményeket ki szoktam hagyni, de ez a cím felkeltette az érdeklődésem, mert fogalmam sem volt, hogy mi lehet az az ADSL 3G. El is elmentem. Az A38 hajó étterme tömve volt újságírókkal, ami talán annak is köszönhető, hogy ebédre is meginvitálták a sajtómunkásokat. Ifj. Lengyel Tibor – a cég fiatal ügyvezetője – prezentációjából kiderült, hogy a pulpituson helyet foglaló, de meg nem szólaló Lengyel Tibor – aki TVnet többségi tulajdonát birtokló cég elnök-vezérigazgatója – az ő édesapja. Mondtam is magamban, hogy apuci vett egy céget a gyereknek. A srácon érezhető, hogy nagy elszántsággal indult neki a cég felvirágoztatásának, és teljes szíve-lelke benne van. Az előadásán ugyan látszott, hogy meglehetősen kezdő még ezen a területen, de ezt talán ellensúlyozta a fiatalos lendülete. Látszik, hogy bizonyítani akar, és én nagyon remélem, hogy sikerül neki.
A lényeg viszont most következik, tehát mi is az ADSL 3G?

Gyakorlatilag semmi. A TVnet saját eszközein működő ADSL szolgáltatásnak az elnevezése.
Azt találták ki, hogy nem a T-comtól fogják venni a nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást, hanem saját eszközeiken fognak szolgáltatni, és így részleges hurokátengedéssel csak a rézkábelt fogják bérelni. Ez nekik kisebb havi működési költséget jelent, de egy jelentősebb beruházást. (Elmondásuk szerint ez 800 millió forint volt.)
Egy gratulációt mindenképpen megérdemel a PR ügynökségük, ugyanis több újságban is lelkendező írások jelentek meg, holott jelentős újdonságról nincs szó, ráadásul a Pantel üzleti ügyfeleinek már szolgáltat így, és tudomásom szerint a GTS-Datanet is hamarosan fog. Az is érdekes, hogy a részleges hurokátengedés, azaz ADSL 3G, jelenleg csak az 5. kerületben érhető el, bár hamarosan Budapest több helyén is fogják szolgáltatni. Elképzelhető, hogy a sok pozitív cikk annak hatására is született, hogy a meghívottak egy ingyenes, egy évre szóló ADSL előfizetést kaptak. A nagylelkű ajándékot ezúton is köszönöm.
Azt hiszem egy profi példáját láttuk annak, hogy hogyan kell egy kis dologból viszonylag nagy sajtóvisszhangot csinálni. Na jó, azt még azért el kell mondanom, hogy a szolgáltatásukat belépési díj és akár hűségnyilatkozat nélkül kínálják egészen baráti áron.

Ügyes volt, és szurkolok is a TVnetnek, de remélem, hogy legközelebb tényleg valami jelentős dolgot láthatok tőlük.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: