Εποχή χωρίς χρονολογία

Εποχή χωρίς χρονολογία

Posted: 6 January, 2007, 3:25am EET by lexx
Tags
 

Το post το έγραψα με αυτό το τραγούδι. Αν θέλετε διαβάστε το και εσείς με αυτό.

Πριν το διαδίκτυο, την τηλεόραση και το αυτοκίνητο. Πριν το τηλέφωνο, τον ηλεκτρισμό. Πριν τα περίστροφα, πριν την κλασική μουσική. Τότε ακόμα που το κερί ή το φως του ήλιου οδηγούσε την πένα στο χαρτί και δύσκολα μπορούσε κάτι να σε αποσπάσει.

Εκείνη την εποχή που δεν έχει χρονολογία, δε θέλω να έχει και δεν χρειάζεται. Αρκεί να έχει κάποιους περιορισμούς και από κει και πέρα είναι στο χέρι της φαντασίας μας να δημιουργήσει τον κόσμο.

Σ αυτή λοιπόν την εποχή βρίσκομαι, περπατώ σε χωμάτινο δρόμο, το τοπίο και το κλίμα ξηρό. Περνώ μέσα από πέτρινες θύρες οι οποίες αν τις αγγίξεις είναι καυτές από τον ήλιο. Νιώθω πως ήταν πάντα εκεί. Περνώ από κάτω τους χωρίς να με σταματάει κάποια πόρτα. Απλά πέτρινες πύλες.

Ξαφνικά μπαίνω σε ένα παλάτι. Παλάτι πέτρινο και αυτό γεμάτο μυστήριο. Το χώμα στο δάπεδο γίνεται και αυτό από πέτρα. Βρίσκομαι σε έναν χώρο λυτό από διακόσμηση. Είναι τετραγωνικός, μεγάλος και με ψηλό ταβάνι. Ίσα με έξι μέτρα. Στο κέντρο έχει τέσσερις κολόνες που σχηματίζουν νοητά ένα μικρότερο δωμάτιο.

Διασχίζω τον χώρο και μπαίνω σε μια άλλη πόρτα. Κατεβαίνω τα σκαλοπάτια μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Πιο πολύ τα φαντάζομαι παρά τα βλέπω. Κατεβαίνω ώρα. Αρχίζω και φαντάζομαι τι μπορεί να υπάρχει στο τέλος.

Συνεχίζω να κατεβαίνω και να σκέπτομαι. Πως βρέθηκα εδώ; Που ήμουν πριν; Γιατί κατεβαίνω αυτές τις σκάλες. Υπάρχει μια θολή ανάμνηση της πραγματικής ζωής μου. Εικόνες πάνε κι έρχονται. Τι θα συναντήσω;

Ένα μπουντρούμι γεμάτο φωτιές και ιδρωμένους δούλους να αργοπεθαίνουν από την ζέστη και την έλλειψη τροφής; Ένα λιβάδι πράσινο γεμάτο ήλιους και δέντρα; Μήπως απλά ξυπνήσω και καταλάβω ότι δεν είμαι και τόσο μόνος στα άκρα του σύμπαντος; Ίσως καλύτερα να γυρίσω πίσω γιατί κάποια πράγματα είναι καλό να μένουν αναπάντητα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: